Фото: прес-служба президента України

Україна в ЄС без перешкод: головне із засідання Зеленського з Єврокомісією у Києві

2023 рік має стати часом, коли не буде жодних перешкод для переговорів щодо членства України в ЄС. Вже навесні Єврокомісія може надати оцінку українському виконанню рекомендацій Євросоюзу.

Про це Володимир Зеленський спілкувався під час засідання уряду України та Єврокомісії.

"Сподіваємось, що навесні цього року Єврокомісія надасть оцінку виконання Україною 7 рекомендацій ЄС, які були передані при отриманні статусу кандидата в члени ЄС", — зазначив президент.

За словами гаранта, під час засідання також обговорили оновлений план заходів для покращення Зони вільної торгівлі на наступні два роки. Зеленський наголосив, що це є подальшою інтеграцією економіки України та ринку ЄС.

Окрім цього, під час засідання говорили й про майбутні нові санкції проти РФ. Зеленський закликав ЄС посилити санкції проти РФ.

Водночас президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, що візит представників виконавчої влади ЄС до Києва — це знак великого прогресу та повідомлення для інвесторів, що Україна просуватиметься європейським шляхом.

"Лише рік тому ніхто й уявити не міг, як швидко Україна зможе просунутися до ЄС", — наголосила президентка.

Окрім цього, голова Єврокомісії нагадала, що Євросоюз вже виділив Україні 50 млрд євро. І натякнула, що допомога не закінчиться найближчим часом.

"Поки ви боретесь за наші спільні цінності, ми підтримуємо вашу економічну безпеку. Ми з вами надовго", — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, до Києва 2 лютого у складі колегії Єврокомісії прибули 15 єврокомісарів, яку очолює президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн. Окрім цього, до України приїхав і віце-президент Єврокомісії Жозеп Боррель.

Політика, 02.02.2023 16:17