Україна веде перемовини з п'ятьома державами щодо надання ППО, — Зеленський

15 ВЕРЕСНЯ 2022 21:49

Київ вважає пріоритетним розв'язання питання протиповітряної оборони України. Наразі веде переговори щодо поставок ППО з п'ятьма країнами.

Про це пише TrueUA з посиланням на слова президента України Володимира Зеленського під час спільної конференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як відзначив президент, відзначаються позитивні результати щодо поставок Україні декількох систем NASAMS та IRIS-T від німецьких партнерів, однак поки що не отримали жодної.

"Так само від США. Ми очікуємо, вдячні за підтримку цього процесу. Очікуємо на NASAMS, однак також ми ще цього не отримали. Це частково закриває питання дефіциту ППО. Окрім цього, ми налаштовані працювати з цього приводу і з Францією, Італією, Німеччиною", — додає президент.

Також Зеленський відзначив, що Київ досі не отримав позитивної реакції щодо поставок ППО від Ізраїлю. Втім, Україна продовжить вести переговори з союзниками у цьому питанні.

"Хоч би що там було, держав, які спроможні нам гарантувати закриття неба з точку зору ППО, їх не так багато, от навколо цих п'яти держав і треба розв'язувати це питання", — додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія використовує в Україні іранські безпілотники.

Війна, 15.09.2022 21:49