Фото: Генштаб ЗСУ

В Україні відновили реєстрацію на отримання 16 тисяч грн для ветеранів з інвалідністю

У середу, 22 березня, стартував другий етап спільного проекту Міністерства у справах ветеранів та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни. Це означає, що відсьогодні 15 тисяч заявників можуть подати заяву на отримання грошової допомоги.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів. Подати заявку на отримання допомоги можна через інформаційний ресурс Е-ветеран.

Хто може отримати допомогу

Заявку на отримання коштів можуть подати повнолітні громадяни, яким відповідно до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи.

Який розмір виплат

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі чотири тисячі гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заявку: покрокова інструкція

Перед тим, як подавати заявку, важливо мати електронний підпис.

1. Зайдіть на сторінку вебсайту eveteran.gov.ua

2. Щоб розпочати, перейдіть за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".

3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

4. Перевірте своє прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків  та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.

"Осіб, у яких немає банківського гривневого рахунку, необхідно відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву на вебсайт eveteran.gov.ua", — зазначили у Мінветеранів.

5. Перед тим, як надіслати заяву, необхідно повторно перевірити свої дані та надати згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.

"Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України  для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок. Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Тому, у разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Мінветеранів за номером: +380636889596", — повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що в Україні з'являться програми для створення і розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, у тому числі людей з набутою внаслідок війни інвалідністю. Нові напрямки планують запустити вже у квітні. Уряд напрацьовує низку варіантів для різних груп ветеранів.

Також ми писали, що у Міністерстві цифрової трансформації готують запуск посвідчення ветерана та послуг для бізнесу в додатку "Дія". Оновлення можуть з’явитися вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.03.2023 23:27