Фото: Fortem Technologies

Військові показали "ловця шахедів" в роботі (відео)

Новітні системи для боротьби з безпілотними літальними апаратами вже в Україні. В стрій поставлено перших шість "ловців". 

Про це повідомив заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк у Telegram.

"В Україну надійшли шість систем протидії ворожим безпілотникам. Це — найсучасніші оборонні технології, які захищають стратегічні обʼєкти США", — заявив Павлюк.

Що таке "Ловець шахедів" 

"Ловцем шахедів" вже встигли охрестити систему DroneHunter F700, що виробляє американська компанія Fortem Technologies. За інформацією з відкритих джерел, дрон може перехоплювати безпілотники масою до 500 кг, на висоті до 5,5 км. Серед них іранські Shahe та російські "Орлан". Система DroneHunter F700 складається з радара для відстеження БПЛА, сенсорів та самого дрону, що обладнаний сітками DrogueNet.  Заявлено, що комплекс працює як вдень, так і вночі. 

"Ловці шахедів" можуть діяти поодинці або в парі з іншими безпілотниками, аби захистити більшу територію.

Нагадаємо, 27 січня Україна отримала шість систем Fortem DroneHunter F700, що було раніше куплено у США. 26 січня РФ вчергове атакувала Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Збройні сили України успішно відбили атаку, було знищено всі 24 безпілотники.

 
Війна, 02.02.2023 22:36