Фото: СБУ

Ввезення й продаж фальсифікованих ліків для онкохворих: СБУ викрила масштабну аферу

У Києві затримали організатора і трьох учасників угруповання, які ввозили й продавали в Україні підроблені ліки для онкохворих. У зловмисників вилучили 40 коробів фальсифікату на суму понад 50 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства, фігуранти приховано переправляли до України підроблені препарати онкологічної групи під виглядом гуманітарної допомоги. Продукцію зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у столиці.

Потім фальсифікат збували хворим через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання. Оплату ділки отримували на банківські картки родичів та підставних осіб, а відправляли товар замовникам через популярні поштові сервіси.

Під час обшуків на складі та вдома в зловмисників виявили:

  • мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинної діяльності;
  • чорнову бухгалтерію;
  • три автомобілі, якими доставляли "ліки";
  • понад 20 банківських карток, через які здійснювали розрахунок з клієнтами.

Експертизи підтвердили, що препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають заявленим в інструкції "виробника" характеристикам. 

Наразі всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також перевіряється причетність понад десяти лікарів-онкологів, зокрема й і іноземних, до постачання організаторам схеми псевдоліків та розповсюдження фальсифікату серед пацієнтів.

СБУ викрила масштабну аферу із ліками для онкохворих

Нагадаємо, 12 березня на українсько-румунському кордоні прикордонники Чернівецького загону спільно зі співробітниками митниці та СБУ зупинили вантажівку з партією контрабандних цигарок. В документах вони позначалися, як рослинна олія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.03.2023 16:12