Фото: molbuk.ua

Яке церковне свято 24 травня: кого сьогодні вшановують віряни

У п'ятницю, 24 травня, за новим церковним календарем віряни вшановують день пам'яті преподобного Симеона Стовпника. Він був видатним аскетом та монахом.

TrueUA розповідає детальніше про це церковне свято.

Що відомо про життя святого 

Симеон народився в Сирії та віддавав своє життя за віру в Бога. Симеон обрав самотність та аскетичне життя на Дивній горі, де він увесь час молився, дотримувався посту та медитації. Стовпник означає, що він жив на вершині стовпа або колони, яку він сам збудував. Це було місце молитви та покаяння святого.

Симеон пройшов через багато духовних битв та спокус, але завжди залишався вірним своєму покликанню. Йому приписують численні дива, серед них — зцілення та пророцтва. Життя та вчення святого вплинули на багатьох монахів та аскетів.

Святий Симеон

Святий Симеон. Джерело: mefodiy.org.ua

Що не варто робити у цей день

  • Не можна сваритися та лихословити.​
  • Не варто займатися важкою фізичною роботою.
  • Забороняється 23 травня думати про погане.

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр раніше пояснював, що рішення про дотримання новоюліанського календаря не є обов'язковим для всіх, тобто примусово його нікому не нав'язують. Це означає, що якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем вони зможуть це робити. Аби убезпечити ПЦУ від розколу, буде даний перехідний період під час впровадження новоюліанського календаря.

Нагадаємо, раніше ми публікували усі церковні свята, які припадають на травень 2024 року. Так, в третій весняний місяць українці будуть святкували велике церковне свято — Воскресіння Христове.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 24.05.2024 11:01