Фото: hotline.ua

Євросоюз надасть Україні майже 2,5 тис. генераторів

Євросоюз обіцяє надати Україні ще 2400 генераторів, щоб підтримати енергосистему. Раніше ЄС вже надіслав 3000 одиниць цієї техніки.

Про це розповіла президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

"Ми постачаємо обладнання, щоб підтримувати функціонування української енергомережі. І ми хочемо забезпечити, щоб електрика йшла через мережу попри удари", — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

За словами очільниці Єврокомісії, для допомоги енергетиці ЄС також надає LED-лампи, які будуть доступні для українців у поштових відділеннях.

"Це перші партії з 30 мільйонів, обіцяних нами LED-ламп, але я рада оголосити, що ми можемо збільшити цю пропозицію до 35 мільйонів ламп", — додала також вона.

Водночас члени Енергетичної спільноти зроблять доступними понад 150 млн євро для купівлі критичного енергетичного обладнання для України.

Нагадаємо, Україна отримає ще пів мільярда євро допомоги від Європейського Союзу. В цю суму також увійдуть кошти військової допомоги.

Війна, 02.02.2023 18:19