З "Азовсталі" у Маріуполі вдалося евакуювати 20 цивільних

30 КВІТНЯ 2022 22:15

У суботу, 30 квітня, близько 19:00 до Маріуполя прибула евакуаційна колона, котра забрала 20 цивільних. За попередніми домовленостями, їх мають доправити до Запоріжжя.

Про це заявив заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар, пише TrueUA.

За його словами, росіяни впродовж ночі обстрілювали територію заводу "Азовсталь". Режим тиші, який повинен був розпочатися о 06:00, розпочався о 11:00.

Нині військові "Азова" продовжують діставати літніх людей, жінок і дітей з-під завалів. Вони сподіваються, що цей процес буде продовжено і вдасться евакуювати усіх цивільних.

Водночас Сергій Паламар зазначив, що поки не відомо, чи вдасться з території "Азовсталі" евакуювати поранених військовослужбовців.

Нагадаємо, що окупанти завдали близько 50 авіаударів по Маріуполю. Окупаційні війська проти захисників "Азову" та мирних жителів застосували велику кількість фосфорних бомб. Днями російські військові атакували авіабомбами військовий шпиталь на заводі "Азовсталь" в Маріуполі. Внаслідок цього обвалилася операційна, загинули важкопоранені військові, які перебували там на лікуванні.

Відомо, що Маріуполь є стратегічним містом для Росії, оскільки його захоплення дозволить російським силам на півдні з'єднатися з військами на Донбасі. Це також дасть Росії доступ до ключового порту. Місто з 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль.

Події, 30.04.2022 22:15