Фото: mil.in.ua

"Збила 100 відсотків цілей": український військовий розповів про ефективність системи IRIS-T

Технік зенітної ракетної батареї розповів про використання комплексу IRIS-T в Україні. Український військовий Вадим пройшов навчання в Німеччині і тепер знищує російські ракети у війні проти РФ.

Про це повідомляє АрміяInform.

Технік запевняє, що його очікування від використання новітньої німецької установки повністю виправдались.

"Німецький комплекс — дійсно сучасний, потужний та ефективний. Вже під час першого бойового хрещення у жовтні минулого року комплекс збив 100 відсотків цілей, це переважно крилаті ракети", — розповідає зенітник.

З початку широкомасштабної війни розрахунок Вадима працював на «Бук-М1», тож військовому є з чим порівняти.

"Наш розрахунок на "Бук-М1" знищив 10 ворожих цілей — гелікоптери Мі-24, літаки Су-30, Су-35. Спочатку ми стояли в районі Чорнобиля, потім перебазувались в інший район. Коли запропонували поїхати на навчання до Німеччини й опанувати нову техніку — погодився без роздумів, хоч і розумів, що це велика відповідальність. Адже IRIS-T — одна із найновіших у світі розробок у галузі ППО", — додав Вадим.

Зенітник Вадим працює з IRIS-T

Також зенітник додав, що надходження німецького комплексу суттєво підсилило українську ППО. Проте Україна — велика, тому, аби захистити її повністю, такої зброї потрібно набагато більше, особливо на тлі масованих ракетних атак.

"Потрібні й NASAMS, і IRIS-T та інші потужні комплекси. Ми ж своєю чергою без проблем опануємо нові комплекси й зробимо усе можливе, аби не пропустити жодного ворожого об’єкту!" – запевнив Вадим.

Нагадаємо, що російське військове керівництво планує суттєво збільшити чисельність армії. Також РФ очікує на військову загрозу навіть після завершення війни в Україні.

Війна, 22.01.2023 10:37