Фото: ОПУ

Зеленський про скандали в міністерствах: "На нас очікує тиждень відповідних рішень" (відеозвернення)

У вечірньому зверненні 22 січня президент Володимир Зеленський наголосив на головних цінностях для України. Водночас подякував усім, хто допомагає Україні.

Відео з промовою гарант опублікував у своїх соцмережах.

Справедливість

Перше, про що говорив президент — справедливість на тлі звільнення з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Напередодні посадовця впіймали на хабарі.

"Звичайно, зараз основна увага — це питання оборони, це питання зовнішньої політики, це питання війни. Але це не означає, що я не бачу й не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях — як на центральному, так і в регіонах", — наголосив президент.

Тиждень важливих рішень

Зеленський анонсував, що тиждень із 23 січня буде "часом відповідних рішень" після ситуацій, які привернули увагу суспільства.

"У кожній ситуації ми будемо детально все розбирати. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Тощо", — зазначив гарант.

Санкції

Президент розповів, що наразі спецслужби просунулися в справах людей, які заслуговують щонайменше санкцій через свої діяльність проти України. Щодо цих осіб теж заплановані відповідні кроки.

"Повернення до того, що було колись, до того, як звикли жити різні люди, наближені до державних інституцій, чи ті, хто все життя поклав на гонитву за кріслом... Повернення не буде", — наголосив Зеленський.

Борис Джонсон

Не оминув увагою у зверненні Зеленський і візит до Києва екс-прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона. Гарант зазначив про символічність того, що Джонсон приїхав в Україну саме в День Соборності.

Подяки

Наприкінці звернення президент подякував усім, хто допомагає Україні. Це, зокрема, правоохоронці, журналісти, воїни, міжнародні партнери та всі люди, які підтримують одне одного на шляху до перемоги України.

Нагадаємо, у суботу, 21 січня, своє вечірнє звернення Володимир Зеленський присвятив загиблим унаслідок авіакатастрофи в Броварах. Президент висловив співчуття всім рідним і близьким.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 22.01.2023 22:35