Фото: zmina.info

Зеленський провів розмову із Шольцом після рішення щодо танків: про що говорили

Між президентом України Володимиром Зеленським та канцлером Німеччини Олафом Шольцом відбулась телефонна розмова. Це сталось після рішення Німеччини щодо передачі танків Leopard 2 для Збройних сил України.

Про це повідомляє Sky News.

Цікаво, що Олаф Шольц провів розмову з президентом України перед виступом у німецькому парламенті.

Шольц сказав, що хоче уникнути ескалації війни, але рішення щодо постачання зброї в Україну є правильним.

"Причина викликів, які стоять перед нами, — це страшна загарбницька війна проти України. Жахлива війна, де принципи, про які ми погодилися в Європі, були поставлені під сумнів", — сказав він.

Канцлер Німеччини також підкреслив правильність дій партнерів щодо постачання озброєння в Україну.

Також Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі повідомив, що сторони й надалі розширюватимуть оборонну підтримку між країнами.

"Німецькі основні бойові танки, подальше розширення оборонної підтримки й тренувальних місій, зелене світло партнерам на постачання аналогічної зброї. Щойно у розмові з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом почув про ці важливі та своєчасні рішення. Щиро вдячний Олафу Шольцу та всім нашим друзям у Німеччині", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд Німеччини погодив передачу Україні танків Leopard 2 і дозволяє реекспорт іншим країнам. Йдеться про одну роту танків Leopard 2 (14 одиниць техніки) з власних запасів Німеччини.

Також повідомлялось, що європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2. Деякі з них надійдуть на озброєння ЗСУ вже у березні.

Політика, 25.01.2023 15:02