Зеленський закликав ЄС включити газ та нафту у новий пакет антиросійських санкцій

12 КВІТНЯ 2022 14:07

Президент України Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Литви закликав країни Європи включити у шостий антиросійський пакет санкцій нафту, газ та банки РФ.

У своєму зверненні він наголосив, що це сильно вплине на Росію та змусить її припинити війну, пише TrueUA.

"Як Європа зможе зупинити подальшу експансію Росії, якщо поки не здатна зупинити навіть те, що відбувається зараз у нас в Україні? Хоча я знаю, що Литва вже робить все на сто відсотків, щоб захистити цінності Європи, свободу і безпеку для європейців, але важливо, що всій Європі потрібно працювати на сто відсотків", – сказав він.

Зеленський наголосив, що жорсткі санкції проти РФ необхідно ухвалювати вже зараз.

"Треба робити все можливе, щоб саме зараз відповідь Європи на російську агресію була по-справжньому сильною, по-справжньому консолідованою.  Не можна чекати розробки ще сьомого чи восьмого чи девʼятого, десятого, двадцятого пакета санкцій проти Росії, щоб ухвалити по-справжньому потужні рішення. А зробити вже зараз все необхідне – у шостому санкційному пакеті. Євросоюз може це зробити. І повинен. Обовʼязково включити туди нафту. Обовʼязково санкціонувати російські банки – але всі, не частину. Не треба демонстрацій. Мають бути нарешті визначені конкретні терміни для кожної держави Євросоюзу, щоб реально відмовитись або принаймні суттєво обмежити споживання російського газу, нафти тощо. Тільки так російське керівництво прийде до думки, що реальний мир шукати потрібно. Що війна – це катастрофа передусім для них", – наголосив президент.

Нагадаємо, напередодні глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що додаткові санкції ЄС щодо Росії є одним з варіантів. Найближчим часом міністри обговорять подальші кроки щодо посилення заходів.

Також стало відомо, коли ЄС представить шостий пакет санкцій проти Росії.

Політика, 12.04.2022 14:07