Мін'юст США не виявив шахрайства на виборах президента - генпрокурор

02 ГРУДНЯ 2020 10:25

Генеральний прокурор США Вільям Барр заявив, що міністерство юстиції не виявило випадків шахрайства на виборах президента США. Натомість у Трампа заявили, що розслідування проводилося недостатньо ретельно.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DW, Міністерство юстиції США наразі не виявило масштабних фальсифікацій на виборах президента США.

«На сьогоднішній день ми не бачили фальсифікацій у тому маштабі, який би міг призвести до іншого результату виборів», - сказав Барр і додав, що прокурори і співробітники ФБР продовжують перевіряти скарги та інформацію, яка надходить щодо випадків можливого шахрайства на виборах.

У свою чергу, представники команди чинного президента США Дональда Трампа заявили, що міністерство проводило розслідування недостатньо ретельно. Також вони запевнили, що продовжать «шукати істину» у судовому порядку, передає агенція AFP.

Як повідомлялося, Джо Байден, за даними провідних ЗМІ країни, на виборах в США 3 листопада заручився достатньою кількістю голосів Колегії виборників для перемоги над Дональдом Трампом. Церемонія інавгурації нового президента має відбутися 20 січня.

Нинішній глава Білого дому не визнає своєї поразки, намагаючись оскаржити підсумки голосування в судах. Трамп та його команда заявили про масштабні фальсифікації під час виборів президента, але жодних доказів не надали. Як наслідок чимало судів відхиляють надані командою Трампа позови щодо фальсифікацій виборів.

Події, 02.12.2020 10:25