Фото: прес-служба президента

"ЄС офіційно підтримав українську формулу миру": Зеленський підбив підсумки плідного на рішення дня (відеозвернення)

Президент України Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців. У вечірній промові гарант розповів про результати саміту Україна-ЄС, пакет допомоги від США та нові санкції від РНБО.

Про це повідомили на сайті президента України.

Зеленський розповів, що під час саміту обговорили членство України в ЄС, санкційний тиск на Росію, зміни в інституціях нашої держави, фінансову співпрацю та відновлення інфраструктури.

Окрім цього, ЄС вирішив виділити мільярд євро на реалізацію Fast Recovery Plan.

"Готуємо більшу інтеграцію України до внутрішнього ринку ЄС – це більші доходи українських компаній, більше виробництво та робочі місця в нашій країні, це доходи державного й місцевих бюджетів. Тобто це те, що робить Україну реально міцнішою", — зазначив президент.

Зеленський наголосив, що Європейський Союз офіційно підтримав українську формулу миру.

"Це зафіксовано у підсумковій заяві саміту. І ми домовилися про конкретну допомогу з боку ЄС у реалізації нашої формули миру. Це вагомий дипломатичний здобуток. І ми робимо все, щоб агресія Росії стала самовбивчою для неї", — заявив президент.

За словами гаранта, ситуація на фронті залишається дуже тяжкою, особливо на Донецькому напрямку. Відтак, Зеленський продовжує спілкуватися з партнерами для якнайшвидшого отримання нашими воїнами сучасних танків.

Водночас про черговий великий пакет військової допомоги для України вже оголосили США.

"Я дякую Президенту Байдену, усім друзям свободи в Конгресі й кожному американцю за цю відчутну підтримку! Тепер разом маємо працювати над максимально швидким постачанням цієї допомоги в Україну", — зазначив гарант.

Наприкінці звернення Зеленський розповів, що Рада нацбепеки та оборони України має чергові санкційні рішення щодо тих, хто працює на російську агресію.

"Відповідні укази про введення в дію рішень РНБО вже підготовлені. І окремо дякую працівникам СБУ, ДБР, Національної поліції та Офісу Генерального прокурора за нові кроки з відновлення справедливості після дій тих, хто не зрозумів, що на державних посадах працювати треба лише на інтереси держави", — підсумував президент.

Нагадаємо, 3 лютого в Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Лідери Євросоюзу говорили з українською владою про майбутній вступ України до ЄС, санкції проти РФ та допомогу ЗСУ з далекобійними ракетами.

Політика, 03.02.2023 21:12