Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав укази про призначення понад 100 суддів

У середу, 8 травня, президент Володимир Зеленський своїми указами призначив 116 суддів. Станом на цей момент залишаються не закритими від 22% до 61% посад суддів.

Про це у Facebook повідомила заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра.

"Кадрове забезпечення судової системи, процедури добору та призначення суддів, їх професійної підготовки та забезпечення контролю за доброчесністю — фундамент змін й вони відбуваються", — написала посадовиця.

Мудра також зазначила, що на сьогодні залишаються не закритими від 22% до 61% посад суддів залежно від спеціалізації та інстанційності. А деякі суди не здійснюють правосуддя внаслідок відсутності суддів.

"Зрозуміло, що одразу після підписання указів проблему не буде вирішено остаточно, адже оголошені конкурси будуть тривати до 2025 року, але це однозначно вже "світло у кінці тунелю", — йдеться у повідомленні Мудрої.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року президент Володимир Зеленський призначив свого представника до першого складу Дорадчої групи експертів з відбору суддів Конституційного суду України. Ним стала директорка Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Оксана Васильченко.

Водночас Верховна Рада України призначила Наталію Кузнєцову членом Дорадчої групи експертів для відбору суддів Конституційного суду. Василь Шакун став її заступником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2024 22:55