Фото: Telegram-канал Олександра Камишіна

"Більші, ніж спроможності всіх країн вільного світу": в уряді розповіли про потреби України у снарядах

Україна самостійно виробляє артилерійські снаряди, але через величезні потреби військових Києву доводиться розраховувати на допомогу від країн-партнерів.

Про це у понеділок, 6 травня, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на форумі оборонної промисловості ЄС — Україна.

Він наголосив, що потреби України в боєприпасах є більшими, ніж спроможності військової промисловості всіх країн вільного світу разом.

"Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших Сил оборони — вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке забезпечення Сил оборони", — зазначив Камишін.

Міністр додає, що перед оборонною промисловістю України постали три виклики. По-перше — це фінансування, по-друге — постійні обстріли й по-третє — складність виробництва боєприпасів, яка полягає в тому, що є глобальний дефіцит вибухових речовин і пороху. 

"Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні", — каже Камишін.

Нагадаємо, 6 травня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що в межах чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України зібрано кошти на придбання 500 тисяч снарядів. Гроші збирають зусиллями 20 країн Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.05.2024 13:56