Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Боррель закликав партнерів терміново посилити українську ППО

Очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель відреагував на масований обстріл Росії в ніч на середу, 8 травня. Він заявив, що Україна негайно потребує підсилення систем протиповітряної оборони.

Відповідне повідомлення політик опублікував у соцмережі Х.

"Минулої ночі Росія здійснила чергову масовану атаку на українську цивільну інфраструктуру, поповнивши довгий список своїх воєнних злочинів. Україна терміново потребує адекватних систем протиповітряної оборони", — заявив Боррель.

Також він додав, що посилення систем ППО стане пріоритетом у роботі комітету з питань оборони разом із запуском Фонду допомоги Україні.

У ніч на 8 травня РФ випустила 55 ракет та 20 "шахедів" по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

Окупанти атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. Росіяни били по трьох теплоелектростанціях ДТЕК, серйозно пошкодивши обладнання.

Нагадаємо, 18 квітня Боррель на саміті міністрів закордонних справ держав "Великої Сімки" заявив, що Євросоюз має надати Україні системи протиповітряної оборони та не повинен покладатися лише на Сполучені Штати Америки у питанні підтримки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 02:29