Фото: Pixabay

Британія анонсувала найбільший в історії пакет військової допомоги Україні: що до нього увійде

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, прибуде до Польщі, де оголосить найбільший пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомила прес-служба британського уряду.

"Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у ході візиту Ріші Сунак зустрінеться з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення британсько-польських відносин. Також посадовці проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві щодо європейської безпеки та підтримки України. Потім прем'єр-міністр вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцем.

"Додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів, про яке було оголошено сьогодні — що веде нас до трьох мільярдів фунтів стерлінгів військової допомоги Великобританії для України цього фінансового року — буде використано для швидкої доставки необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки", — наголосили в уряді Британії.

Що увійде до нового пакета допомоги для України

Найбільший в історії пакет обладнання з Великої Британії міститиме: 

  • 60 човнів, зокрема, рейдові та водолазні катери, а також морські гармати;
  • більше ніж 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow; 
  • понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів "Хаскі", 162 бронемашини та 78 всюдиходів;
  • близько чотирьох мільйонів набоїв до стрілецької зброї.

"Захист України від жорстоких амбіцій Росії життєво важливий для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо Путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні", — заявив Ріші Сунак.

Нагадаємо, видання Politico повідомляло, що Сполучені Штати Америки готують чергову військову допомогу Україні. Цього разу новий пакет стане потужнішим і більшим, ніж зазвичай. Він міститиме бронетехніку на додаток до терміново необхідних артилерійських систем і засобів протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 08:35