Британія хоче збільшити підтримку України

28 КВІТНЯ 2022 08:43
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що союзникам України треба вдвічі збільшити свою підтримку країні в її боротьбі проти агресії Росії.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу британського уряду.

"Ми маємо подвоїти нашу підтримку України, і ми також повинні дотримуватися єдності, проявленої під час цієї кризи. Війна в Україні – це наша війна – це війна кожного, тому що перемога України – стратегічний імператив для всіх нас", – заявила Трасс.

Вона додала, що нині українським військам, окрім важкої зброї, також потрібні важка зброя та літаки.

"Важка зброя, танки, літаки – глибоко копаючись у наших запасах, нарощуючи виробництво. Нам потрібно все це зробити. Через наші санкції Росія вже зіткнулася з першим дефолтом зовнішнього боргу за століття. Треба йти далі. Путіну не повинно бути звідки фінансувати цю жахливу війну. Це означає раз і назавжди припинити імпорт нафти та газу", – сказала Трасс.

За її словами, також потрібно надавати підтримку українському народу.

"Це означає допомогу біженцям, це означає доставку їжі, ліків та інших необхідних речей й утримання економіки на плаву", – додала міністр.

Трасс також закликала притягнути режим Путіна до відповідальності за скоєні жахливі злочини.

"Ми будемо йти далі (з підтримкою України, – ред.) й швидше, щоб витіснити Росію з усієї України", – наголосила Трасс.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що у Великій Британії введуть обмеження на імпорт сталі та заліза з Росії, а також заборонять експорт квантових технологій та вдосконалених матеріалів.

Світ, 28.04.2022 08:43