"Будуємо оборонні позиції та перешкоди": генерал Наєв показав роботу на Волинському напрямку

На Волинському напрямку захисники України укріплюють оборонні позиції та будуть інженерні перешкоди. Регіон межує з Білоруссю, тож роботи для військових тут багато.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв під час робочої  поїздки на Волинь.

"Командирам бригад, батальйонів, рот та взводів поставлено низку завдань, що необхідно зробити. Через деякий час попрацюємо знову на кожному опорному пункті і здійснимо перевірку", — сказав він.

Наєв наголосив, що задоволений досягнутими результатами та виконаними завданнями, проте роботи ще багато. За словами військового високопосадовця, зараз на Волинському напрямку захисники зайняті облаштуванням оборонних позицій, виконанням будівельних робіт. Також там проводять бойові навчання.

"Бійці, які перебувають тут, повернулися з виконання завдань на Сході. Там, звісно, була інша бойова обстановка, щоденні обстріли, щоденні ближні стрілецькі бої. На підставі свого бойового досвіду вони можуть покращити оборонні спроможності для того, щоб у разі збільшення рівня загрози не пропустили ворога вглибину нашої країни", — зазначив генерал-лейтенант. 

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби на фронті відбулось 33 бойових зіткнення. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два — по зенітно-ракетних комплексах. Також нашими захисниками знищено два ворожих ударних гелікоптери Ка-52 та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два склади боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські захисники мають певний успіх у Луганській та Запорізькій областях. Зокрема, Збройним силам вдалося зайняти нові позиції на даних відтинках фронту. Також Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької — схід Запорізької області) напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 13:48