Фото: Флот 2017

Чому окупанти бояться використовувати Кримський міст у повному обсязі: роз'яснення ЗСУ

Російські загарбники наразі не використовують Кримський міст у повному обсязі для своєї військової логістики. Окупанти бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. 

Таку заяву в ефірі телеканалу "Еспресо" зробив начальник прес-центру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

"Усе, що ворог відчуває, це хвилювання, що міст може банально не витримати. Іноді цю інформацію підтверджують їхні пабліки", — сказав він.

Плетенчук наголосив, що українська сторона неодноразово заявляла, що після вдалої операції СБУ і ВМС з ураження опори мосту експлуатація залізниці в повному обсязі неможлива. Він також додав, що окупанти можуть використовувати Кримський міст для перекидання особового складу або деякого виду озброєння.

"Наразі ворог не використовує в повному об'ємі цей інструмент для логістики, проте це не заважає йому перекидати особовий склад вантажівками або деякі зразки озброєння. Наприклад, причіпна артилерія або оперативно-тактичний ракетний комплекс типу "Іскандер" можуть проїхати по мосту. Однак ешелони з броньованою технікою там спостерігалися дуже давно", — резюмував Дмитро Плетенчук.

За даними The Independent, після неодноразових атак України на Кримський міст Росія не використовує його для постачання зброї на свою лінію фронту. Окупанти користуються сухопутними маршрутами.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 07.05.2024 23:53