Фото: Новинарня

Чому спроби РФ взяти Бахмут зайшли у глухий кут: роз'яснення британської розвідки

Наступ ворога на Бахмут практично зупинився через виснаження російських сил. Також на це вплинули і значні втрати окупантів.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Ймовірно, це є насамперед результатом надзвичайного виснаження сили РФ. Великих втрат зазнала й Україна під час оборони", — констатували аналітики. 

За даними розвідників, ситуація в Росії також погіршилася через напруженість між міністерством оборони Росії та ПВК "Вагнера", підрозділи яких воюють у Бахмуті.

"Росія, ймовірно, перемістила свій оперативний фокус на Авдіївку, на південь від Бахмута, і на сектор Кремінна-Сватове на півночі, де Росія, ймовірно, лише прагне стабілізувати свою лінію фронту. Це свідчить про загальне повернення до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів та спроб провести масштабний наступ із січня 2023 року", — дійшли висновку в розвідці Британії. 

Нагадаємо, за даними аналітиків ISW весняний наступ Росії досягає кульмінації в Україні. Рашистам так і не вдалося досягнути головних цілей.

Додамо, російські загарбники шукають поповнення своєї армії живою силою через шалені втрати у війні з Україною. У Південній Осетії ведеться активна робота зі строковиками щодо підписання контрактів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2023 09:56