В ISW спрогнозували, чи вдасться росіянам захопити Бахмут

08 СІЧНЯ 2023 13:50

Після нещодавніх досягнень РФ у Соледарі Кремль пророкує швидке оточення Бахмута. Проте американські аналітики запевняють, що російські війська наразі далекі від захоплення бажаних територій.

Про це зазначають в Інституті вивчення війни, пише TrueUA.

Російські мілблогери вважають гарантією успіху в оточенні Бахмута ведення боїв на околицях Раздолівки. Мовляв, ця територія допоможе перерізати українські наземні лінії зв’язку в Бахмуті. 

Однак, за даними ISW, для цього російські війська мали б встановити контроль над трасою T0513 Сіверськ-Бахмут і досягти щонайменше Траси E40 Слов'янськ-Бахмут. До слова, наразі армія РФ перебуває за 7 і 13 км від цих точок відповідно.

"Нещодавні темпи наростання в цьому районі становили щонайбільше кілька сотень метрів на день. Тож, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться здійснити механізований поштовх до цих наземних ліній зв‘язку і рухатися до оточення Бахмута", — повідомили в ISW.

Водночас аналітики запевняють, що ЗСУ в Бахмуті все одно матимуть доступ до ліній зв‘язку, навіть якщо росіяни переріжуть E40. Відтак, дискусії Кремля про оточення — дивні.

Бої за Бахмут

Російська армія намагається захопити Бахмут з травня минулого року, але всі спроби завершилися невдачею. 

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що російські загарбники хочуть захопити Бахмут, оскільки це б відкрило б їм шляхи на інші опорні пункти на сході.

Відомо, що 4 січня на Бахмутському напрямку прикордонники відбили штурм і контратакували окупантів і змогли захопити позицію російських загарбників. Також засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин визнав, що його бойовики не можуть прорвати оборону української армії навколо Бахмута.

Нагадаємо, на початку грудня росіяни змінили тактику ведення бойових дій в районі Бахмута.

Читайте також: Як змінився Бахмут після жорстоких боїв

Підписуйтесь на наш Telegram

Війна, 08.01.2023 13:50