Фото: volynnews.com

Деяких українців звільнили від сплати за оренду держмайна на час воєнного стану

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови щодо особливостей оренди державного та комунального майна в період воєнного стану від 27 травня 2022 року.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, таке рішення дозволить звільнити від орендної плати фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які були призвані на військову службу.

Також уряд постановив припинити нарахування орендної плати орендарям державного та комунального майна, яке розташоване на територіях, де ведуться активні бойові дії і якщо на таких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або на тимчасово окупованих територіях (відповідно до Переліку територій, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 (зі змінами)).

До того ж комунальні підприємства, які повністю або частково фінансуються за рахунок місцевого бюджету, зможуть отримати в оренду державне майно для цілей облаштування гуртожитків для ВПО за ціною 1 гривня за 1 квадратний метр площі без проведення аукціону.

Нагадаємо, 30 квітня влада Харкова скасувала частину податків для бізнесу. Зокрема, це стосується пільг на сплату податку за землю та нерухомість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.05.2024 07:57