Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль розпочав евакуацію цивільного населення з міста Рафах

На передодні очікуваного наступу Ізраїль розпочав евакуацію цивільного населення з міста Рафах, яке розташоване на півдні Сектора Газа. За оцінками військових, там проживає близько 100 тисяч цивільних палестинців.

Про це повідомляє Haaretz.

Палестинці отримували телефонні дзвінки та голосові повідомлення із закликом евакуюватися та прямувати до району Аль-Мавасі поблизу узбережжя Гази або району Хан-Юніс. Також у цьому районі було розкидано листівки із вказівками місцевим евакуюватися. 

Палестинські та міжнародні організації з надання допомоги були проінформовані про подробиці евакуації мирного населення. 

Видання зазначає, що у неділю, 5 травня, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що незабаром очікується військова операція в місті Рафах. Єрусалим має намір чинити тиск на ХАМАС на тлі переговорів про звільнення заручників, яких утримують бойовики. Прогрес у переговорах може змусити Ізраїль переглянути військові дії в цьому регіоні.

Нагадаємо, наприкінці квітня повідомлялося, що армія оборони Ізраїлю готується до масштабного наземного наступу на Рафах. Для уникнення гуманітарної кризи Єрусалим координує свої дії з Єгиптом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2024 10:42