Фото: скриншот із відео

Командиру, який побив строковика на Житомирщині, обрали запобіжний захід

Офіцеру Віктору Вітусевичу, який побив строковика в одному з навчальних центрів Житомирщини, обрали запобіжний захід. Тепер він два місяці перебуватиме під цілодобовим арештом.

Інформацію про це TrueUA підтвердили в прес-службі ДБР.

Відомо, що запобіжний захід офіцеру обрали ввечері 16 березня.

"Богунський районний суд Житомира обрав підозрюваному запобіжний захід — два місяці цілодобового арешту. Згодом суд може ухвалити рішення про продовження терміну перебування під арештом, або взагалі змінити запобіжний захід", — повідомили у ДБР.

Що відомо по справі?

11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. Подія сталась у 190 навчальному центрі Житомирської області.

На кадрах видно, як дорослий чоловік накинувся на хлопця та відлупцював ногами по тулубу. В приміщенні присутні й інші військовослужбовці, однак вони спостерігають і не втручаються в конфлікт. Офіцер побив руками та ногами солдата в навчальному центрі начебто, за те, що той був напідпитку. Строковик отримав легкі тілесні ушкодження.

Після оприлюднення відео з побиттям у мережі Інтернет, ДБР порушило кримінальне провадження.

Командиру взводу військової частини Житомирщини працівники ДБР повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. Молодший лейтенант визнав вину. Його відсторонено від посади на час розслідування. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.03.2023 14:43