Фото: сайт президента Мальдівської Республіки

Мальдіви можуть заборонити в'їзд на свою територію громадянам Ізраїлю: що відомо

Громадянам Ізраїлю може бути заборонено в'їзд на територію Мальдівської Республіки. Країна пішла на такий крок на знак солідарності з палестинцями Сектору Гази.

Про це оголосив міністр національної безпеки та технологій Алі Іхсан.

Раніше відповідне рішення розглянув президент Мальдівської Республіки Мохамеда Муіззу, що було ухвалене за рекомендацією кабінету міністрів. Проте, як зазначається, для набрання його чинності потрібне внесення поправок до законодавства.

У прес-релізі офісу президента країни йдеться про те, що глава держави також розпорядився організувати кампанію зі збору коштів для допомоги палестинцям через Близькосхідне агентство ООН для допомоги їхнім біженцям та організації робіт (БАПОР).

Раніше повідомлялось, що 1 травня президент Колумбії Густаво Петро заявив про розрив урядом країни дипломатичних відносин з Ізраїлем. Це напряму пов'язано через останню ескалацію напруженості між держави довкола війни у Секторі Гази.

Водночас Україна надіслала запрошення Палестині й Ізраїлю на Глобальний саміт миру, який відбудеться цього місяця у Швейцарії. Київ готовий чути кожну думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 22:57