Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чи запрошено на Саміт миру до Швейцарії Палестину й Ізраїль: відповідь Зеленського

Україна надіслала запрошення Палестині й Ізраїлю на Глобальний саміт миру, який відбудеться цього місяця у Швейцарії. Київ готовий чути кожну думку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у Сінгапурі під час спілкування зі ЗМІ.

"У нас немає подвійних стандартів. Попри те, подобається це комусь, чи не подобається, ми запросили на Саміт миру й Палестину, й Ізраїль. Ми запросили всі країни на наш саміт. Ми готові чути кожну думку, готові з ними говорити", — зазначив він.

За його словами, не запросили лише представників Росії, і не тільки тому, що вони агресори.

"А й тому, що в нас був Нормандський формат, на якому ми домовлялися, але вони не стримували слова та продовжували нас вбивати. Роками. І блокували будь-який процес", — пояснив український президент.

Зеленський також нагадав, що Україна підготує після саміту план, який передадуть Російській Федерації. Очікується, що учасники Глобального саміту миру у Швейцарії разом складуть план дій щодо трьох пунктів: вільне судноплавство, ядерна й енергетична безпека та обмін полоненими та повернення незаконно депортованих дітей.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. Росію на нього не запрошували.

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що Україна відкинула можливість проведення альтернативного "мирного саміту", які запропонував Китай. За його словами, за підтримки Пекіна війна Росії проти України триватиме довше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2024 11:50