Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Деякі країни допомагають Росії у спробах зірвати Глобальний саміт миру, — Зеленський

Кремль намагається зірвати майбутній Глобальний саміт миру 15-16 червня у Швейцарії та шантажує з цією метою інші країни. Деякі держави наразі навіть стали допомагати Москві у цих намірах.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в Сінгапурі на пленарній сесії "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності". Він зазначив, що станом на сьогодні Україна має підтвердження 106 країн світу щодо участі у Саміті.

"І це на високому рівні, рівні лідерів, представників своїх держав", — сказав він.

Разом із тим зараз Росія пробує зірвати запланований захід, для чого проводить відповідну роботу, залякуючи та шантажуючи країни в усіх регіонах.

"Росія пробує зірвати Саміт миру. І це правда... Що робить Росія — ця країна війни? Вона їздить по багатьох країнах світу, погрожуючи блокадою харчової продукції, агропродукції або хімічної продукції. Погрожуючи, що буде демпінгувати ціни на енергетику... Просто тисне на інші держави світу, щоби вони не відвідували саміт", — пояснив український президент.

Він зауважив, що Кремль намагається не допустити проведення заходу, в якому порушать питання "навіть не про оборонну допомогу Україні, а просто про підтримку закінчення війни, підтримку миру".

"І вона зриває це. Працює в усіх регіонах. Зараз є не дуже хороша інформація, скажу вам відверто, що деякі держави розпочали їй допомагати в цьому, в дипломатичному зриві саміту миру", — розповів Зеленський.

У контексті реакції на такі наміри країни-агресора він зазначив, що світ "повинен бути міцним, тиснути політично на Росію".

"По-іншому зупинити Путіна неможливо, тільки політична ізоляція, сильна українська армія, а також розібратися усім країнам світу до кінця — не балансувати між Україною та Росією, а захищати справедливість і міжнародне право", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський зустрівся сьогодні з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Вони обговорили постачання зброї, гарантії безпеки для України й інші важливі питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2024 09:40