Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Не вистачає швидкості": Зеленський розкритикував союзників за повільне постачання зброї

Зволікання щодо постачання зброї навіть на хвилину може забрати життя наших громадян. Партнери України недостатньо швидко надають нам дуже потрібну зброю.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у першій частині інтерв’ю The Guardian. За його словами, ворог також знає про це та користується таким фактом, розтягуючи фронт.

"Рішення Конгресу США про допомогу Україні є дуже важливим. Це зброя. І це важливий сигнал для Росії. Але потрібно, щоби це було об'єднане позитивне рішення США та європейців", — зазначив він.

На думку президента, з цієї суми, станом на теперішній момент, прийшло мало озброєння.

"Ми не можемо укомплектувати бригади, резерви. Ми не можемо просто замінити ті бригади, які стоять, щоби відбувалася нормальна ротація", — наголосив Зеленський.

Він додав, що треба щоденно знаходити вихід зі ситуації та думати над тим, щоб укомплектувати та підготувати резерв. Він попросив партнерів "вірити в нас більше".

"У цілому сума, виділена Конгресом США, є великою, і на ці кошти можна укомплектувати бригади просто та швидко", — зауважив український президент.

Проте Зеленський вважає, що саме швидкості "так постійно не вистачає західним партнерам". На його думку, це може бути з різних причин, в тому числі й бюрократичних.

"Ставлення до часу в нас із партнерами абсолютно різне. Ми хочемо швидшого постачання зброї. Просто для нас ціна цього болючіша, ніж для країн-партнерів, тому що в їхніх сім'ях ніхто не гине. І слава Богу! Але в цьому сенс", — підсумував свою думку президент, додавши, що "ти не знаєш, що таке війна, поки вона не прийшла до тебе в дім".

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що низка союзників України, які підтримують запрошення нашої держави до членства в Північноатлантичному альянсі, можуть переконати до такої позиції США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 07:38