Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Допомоги від США наразі прийшло мало, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що допомога від США надходить надто повільно. Водночас грошей, які наразі надійшли, не достатньо для підтримки Києва.

Таку заяву Володимир Зеленський зробив в інтерв’ю The Guargian

"З цієї суми, я вважаю, на сьогодні мало прийшло. На мою особисту думку. Я не можу укомплектувати бригади-резерви, щоб просто поміняти ті бригади, які стоять, щоб була нормальна ротація", — сказав глава держави.

Президент наголосив, що Росія чітко це розуміє — що вони роблять із Харковом і чому вони йдуть на Північ — щоб розтягнути фронт. 

"Вони знають, що в нас недоукомплектований резерв, вони знають, що ми не можемо відправити резерв без відповідної зброї — як вони відправляють своїх, як м'ясо. Вони розуміють, що ті наші війська, які стоять на Сході, а Росія не відмовляється від головної мети окупувати повністю схід нашої держави — треба розтягнути наші сили", — підкреслив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що якби прийшло достатньо ресурсів, Україна б укомплектувала бригади та не забирала б сили з Донбасу. Зеленський також погодився, що сума, виділена Конгресом США, велика, і укомплектувати бригади "просто і швидко", але "цієї швидкості не вистачає Заходу".

Глава держави пояснив, що Україні потрібна допомога швидше, оскільки кожної хвилини Росія може забрати людські життя.

Нагадаємо, 31 травня президент Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Стокгольму. Там гарант взяв участь у саміті Україна — Північна Європа та провів декілька важливих зустрічей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.06.2024 16:27