Ллойд Остін і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський зустрівся з Остіном у Сінгапурі: які головні теми переговорів (відео)

У неділю, 2 червня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Вони обговорили постачання зброї та гарантії безпеки для України.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зустріч українського президента та глави Пентагону відбулася на полях азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі.

Сторони обговорили оборонні потреби України, посилення системи протиповітряної оборони, коаліцію F-16 і підготовку двосторонньої безпекової угоди.

"Дякую президенту Байдену за ухвалення важливого рішення щодо захисних ударів американською зброєю по території ворога для ефективної протидії російським спробам розширювати зону бойових дій", — зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що Україна цінує життєво важливу оборонну та політичну підтримку України від Сполучених Штатів Америки.

Зараз у Сінгапурі триває пленарна сесія "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності" за участі президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Зеленський заявив в інтерв’ю The Guardian, що зволікання щодо постачання зброї навіть на хвилину може забрати життя наших громадян. Партнери України недостатньо швидко надають нам дуже потрібну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2024 09:16