Фото: СБУ

Мешканці Умані та Лубен допомагали росіянам готувати масовані авіаудари напередодні Великодня

Служба безпеки нейтралізувала потужну агентурну групу військової контррозвідки Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). Зрадники готували координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня. 

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Вказується, що серед пріоритетних цілей ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів. Також окупанти сподівались отримати від своєї агентури "підтвердження" щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ. Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен.

Як затримали зрадників

Для конспірації агенти діяли порізно, але дистанційно "замикалися" на одного куратора з ФСБ. Працівники СБУ про це дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності агентів РФ, яких своєчасно викрили та покроково документували.

Зрадників вдалося затримати "на гарячому" неподалік Києва. Там вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей ворога. Фігурантами виявилися 28-річні безробітні. Їх у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник "Кримського управління" ФСБ. Його особу вже встановлено Службою безпеки. За співпрацю з рашистами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду. Для спілкування використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Фото: СБУ

Наразі затриманим повідомили про підозру. Зрадники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Затримання російських агентів

Затримання російських агентів. Фото: СБУ

Нагадаємо, наприкінці квітня правоохоронці затримали подружжя агентів Росії, які наводили російські "Гради" на прикордонні території Сумської області. Тепер їм загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 12:26