Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

На Івано-Франківщині ввели графіки обмежень електроенергії: коли і кому відключатимуть світло

У середу, 8 травня, російські окупанти атакували об'єкти енергетичної інфраструктури у шести областях України. Тому в Івано-Франківській області застосовуватимуть обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промисловості.

Про це повідомила прес-служба "Прикарпаттяобленерго".

Через обстріли РФ 8 травня в українській енергосистемі виник дефіцит. Зокрема, було пошкоджено обладнання на електростанціях. У зв'язку з цим для бізнесу та промисловості Прикарпаття запроваджуються графіки обмежень потужності.

Графіки обмежень діятимуть з 18:00 до 23:00 в обсязі п'яти черг. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що, якщо споживання збільшиться, доведеться вимикати світло й споживачам.

"Сьогодні ввечері, якщо споживання збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. До цього треба бути готовими, але цього можна спробувати уникнути, якщо ощадливо споживати електроенергію, особливо в години найбільшого споживання, це приблизно з 19:00 до 22:00", — зазначив він.

Обстріл української енергосистеми 8 травня: що відомо

Уночі 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 "шахедів" по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики, починаючи з 22 березня 2024 року.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські БпЛА пошкодили обладнання одного з об’єктів "Укренерго" в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Нагадаємо, кілька днів тому міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що ситуація в енергосистемі досить складна. Попередні масовані російські атаки на об’єкти української енергетичної інфраструктури завдали чимало збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.05.2024 18:11