Фото: Сили оборони Півдня України

На Запорізькій атомній електростанції пройшла чергова ротація місії МАГАТЕ

У вівторок, 6 серпня, на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції відбулася чергова ротація персоналу постійної моніторингової місії Міжнародного агентства з атомної енергії.

Про це повідомили Сили оборони Півдня України. За даними військових, ротація пройшла успішно та без провокацій з боку рашистів.

"Завдяки вмілим діям військовослужбовців Збройних Сил України з ОУВ "Таврія" — зокрема, одного з підрозділів, який забезпечував режим припинення вогню та розмінування — ротація в цілому пройшла без провокацій", — йдеться у повідомленні.

ротація МАГАТЕ на ЗАЕС

Фото: Сили оборони Півдня України

Водночас військові додали, що на маршруті проходження місії МАГАТЕ сапери виявили та знешкодили два вибухонебезпечних предмети.

ротація МАГАТЕ на ЗАЕС

Фото: Сили оборони Півдня України

Варто зазначити, що постійна місія МАГАТЕ працює на тимчасово окупованій ЗАЕС із вересня 2022 року. Періодично МАГАТЕ проводить ротації персоналу на станції.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ повідомляло, що на Запорізькій атомній електростанції кілька безпілотників атакували підстанцію, поранивши працівників і спричинивши лісові пожежі. Наголошується, що експерти МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомили, що бачили густий дим та чули вибухи поблизу розподільчої станції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.08.2024 23:53