Фото: Національна поліція / ілюстративне

Нічна атака "шахедів" на Дніпропетровщину: є руйнування та поранені

У ніч на 4 травня у Павлоградському районі Дніпропетровської області оборонці збили п'ять "шахедів". Внаслідок атаки пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

Про це у Telegram-каналі повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Посадовець також заявив про пошкодження трьох приватних будинків: один з них зайнявся, пожежу загасили.

"Постраждали чоловік та жінка. Обоє госпіталізовані в стані середньої тяжкості", — йдеться у повідомленні чиновника.

Сергій Лисак також повідомив про атаку Нікопольщини. Там, за словами посадовця, ввечері та вночі агресор атакував п'ять разів. 

"Тероризуючи місцевих, використав важку артилерію, РСЗВ "Град" і дрон-камікадзе. Гучно було у райцентрі й Марганецькій громаді. Понівечені комунальне підприємство, ліцей, дві багатоповерхівки, банк, лінія електропередач. Є ураження об'єктів критичної інфраструктури", — написав Лисак.

Він, зокрема наголосив, що люди внаслідок не постраждали.

"Ранок в районі розпочався з обстрілу. Росіяни поцілили по Мирівській громаді. Зайнялася агрофірма. Інформація уточнюється", — додав Сергій Лисак.

Атака "шахедів" на Харків 4 травня

У ніч на суботу, 4 травня, російські загарбники здійснили удар по цивільній інфраструктурі Основ'янського району Харкова. У місті сталися два "прильоти". На місці одного із влучань виникла масштабна пожежа. Спершу мер міста Ігор Терехов повідомляв про одну постраждалу людину, однак пізніше додав, що таких осіб троє, серед них — дитина.

Своєю чергою голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вказав, що постраждала дитина 2010 року народження та жінка госпіталізовані, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці. Крім цього, до медиків звернулася четверта постраждала — 52-річна жінка.

За даними Повітряних сил, у ніч на 4 травня російські загарбники атакували територію України 13 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Силам оборони вдалось знищити усі ворожі дрони.

Нагадаємо, 3 травня рашисти також обстріляли Харків, внаслідок чого було зруйновано кілька будинків у Холодногірському районі. Також ушкоджень зазнав трамвай з пасажирами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 11:22