Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти атакували Одещину ударними дронами: скільки повітряних цілей збили Сили оборони

У ніч на четвер, 9 травня, російські загарбники атакували Україну 20 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили 17 дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що рашисти запускали безпілотними з мису Чауда, що на території тимчасово окупованого Криму.

"У результаті бойової роботи зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил і мобільні вогневі групи Сил оборони України знищили 17 ударних БпЛА на Одещині. Дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Російські окупанти після опівночі запустили групу ударних безпілотників у бік Одеської області. В командуванні Повітряних сил попереджали про загрозу ворожих атак, зокрема, для мешканців Білгород-Дністровського району, а також Чорноморська й Одеси.

У мережі повідомляли про роботу протиповітряної оборони в Одеській області. Пізніше військові поінформували, що група "шахедів" також рухалася через Херсонську область в напрямку Миколаївської області. Відбій повітряної тривоги оголосили о 02:52.

Нагадаємо, вчора генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що Україна цього року наздогнала Росію за виробництвом ударних дронів-камікадзе, які аналогічні іранським "шахедам".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 07:33