Фото: соцмережі

Пальне для ЗСУ змінить колір: у Міноборони впевнені, що це відлякає крадіїв

Пальне, яке було закуплене для Збройних сил України, маркуватимуть барвниками. Це допоможе запобігти його незаконному продажу.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони. За даними відомства, в дизельне пальне буде додано фарбник яскраво червоного кольору, а в бензин — зеленого. У Міноборони наголосили, що зобов’яжуть постачальників маркувати пальне для армії.

Постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні сили України марковане дизпаливо потрапить наприкінці листопада.

"Маркування дає можливість ідентифікувати та відстежувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення", — йдеться у повідомленні.

Там також запевнили, що промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

"Для бензину також буде впроваджено свій барвник — зеленого кольору. В результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться", — додали у відомстві.

Нагадаємо, Міністерство оборони та військові частини зможуть офіційно закуповувати "цивільні дрони". Відповідну постанову про їхні закупівлі та використання на фронті передали до Кабінету міністрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 15:49