Фото: скріншот з відео

Паша "Мерседес" вигадав нову причину, щоб не виїжджати з Києво-Печерської Лаври (відео)

Українська православна церква Московського патріархату відмовилась виїжджати з Києво-Печерської Лаври. Ченці кажуть, що не мають місця куди перевезти пожитки.

Про це у відеозверненні заявив представник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Павло.

Міністерство культури виявило під час перевірки низку порушень договору оренди, укладеного між УПЦ МП та заповідником "Києво-Печерська лавра". Тому УПЦ МП має піти з лаври до 29 березня.

Попри припинення договору оренди, ченці не залишать територію Києво-Печерської лаври.

"Нам дали два тижні — до 29 березня щоб ми виселилися з обителі. Ми не зможемо цього зробити з будь-якої причини. Тому що за 35 років братія зробила все, щоб упорядкувати життя обителі та паломників. У нас просто немає місця, куди це все (кухні, пральня) вивезти, а ми не маємо наміру щось залишати", сказав митрополит Павло.

Він також звернувся до вірян і заявив про "їхній обов’язок захищати святиню", а Православну церкву України назвав "політичною партією".

"Багато хто звинувачує, що ми здаємо обитель без бою. Приходьте, подивіться, це ваш обов’язок захищати свою святиню разом з нами. Ми всі проти політичної партії, яка створена державою для чиїхось угод ПЦУ. Ми не перейдемо я думаю, що більшість. Тому не варто так трудитися ворогові, обурюючи уми і серця людини", заявив митрополит Павло.

Нагадаємо, Києво-Печерська Лавра від 29 березня розриває договір оренди з Українською православною церквою (Московського патріархату) на користування Нижньою Лаврою. Святиню повинні покинути підсанкційні особи Московського патріархату.

13 березня повідомлялося, що ченці Української православної церкви Московського патріархату відмовляються виселятися з Києво-Печерської Лаври. Церковники переконують, що їм не було надано законних підстав для виселення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2023 15:56