Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Перебуває між життям та смертю": Орбан зробив заяву про стан Фіцо після замаху

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його словацький колега Роберт Фіцо "перебуває між життям і смертю" після змаху на життя.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання і повернення до роботи. Роберт Фіцо перебуває на межі життя та смерті", — зазначив він.

За словами Орбана, якщо Фіцо і одужає, він все одно не зможе декілька місяців виконувати свої обов'язки. А це критичний момент, адже невдовзі мають відбутися вибори до Європейського парламенту.

"Нас чекають вибори, які вирішать не лише членів Європейського парламенту, але хід війни та миру в Європі. У цій ситуації нам були б дуже потрібні Роберт Фіцо та мирна Словаччина", — додав Орбан.

Що відомо про замах на Роберта Фіцо

У словацькому місті Гандлова 15 травня було поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападником на прем'єр-міністра Словаччини став 71-річний письменник Юрай Чінтула, який, імовірно зробив кілька пострілів у Фіцо.

Чінтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього й інших людей, які зібралися на площі після засідання уряду, щоби потиснути руки, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Згодом Чінтула розкрив мотиви свого вчинку. Він заявив, що не згоден із політикою уряду. Самого Фіцо прооперували в лікарні, його стан — стабільно важкий.

Нагадаємо, 16 травня у Сербії правоохоронці взяли під варту особу, яка могла становити загрозу для безпеки глави держави Александара Вучича. Він міг стати наступною мішенню після глави словацького уряду Роберта Фіцо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.05.2024 12:39