Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Міг стати наступним після Фіцо: у Сербії заарештували особу, яка погрожувала президенту Вучичу

У Сербії правоохоронці взяли під варту особу, яка могла становити загрозу для безпеки глави держави Александара Вучича. Він міг стати наступною мішенню після глави словацького уряду Роберта Фіцо.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр внутрішніх справ Сербії Івіца Дачич, пише RTV. Посадовець заявив 16 травня, що Драган Міятович із Сомбора був заарештований за загрозу безпеці президента Сербії Александара Вучича.

"Через загрозу безпеці президента республіки Драгана Міятовича із Сомбора було заарештовано та затримано поліцією на 48 годин", — йдеться у повідомленні МВС.

Недавно глава Сербії Вучич заявив у соціальній мережі X, що він шокований нападом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо і молиться за здоров'я "великого друга Сербії". 

Одразу після цієї заяви Вучича з'явилися погрозливі повідомлення про те, що він стане наступною ціллю.

Нагадаємо, що в середу, 15 травня, у словацькому місті Гандлова поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападника поліція затримала на місці події. Це відомий місцевий письменник Юрай Чінтула.

Чінтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього й інших людей, які зібралися на площі після засідання уряду, щоби потиснути руки, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Згодом стало відомо, що письменник Юрай Чінтула, який у середу, 15 травня, вчинив замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, розкрив свої мотиви. Він не згоден із політикою уряду. Самого Фіцо прооперували в лікарні, його стан — стабільно важкий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2024 10:19