Юрай Чінтула. Джерело: соцмережі

У мережі опублікували відео моменту нападу на Фіцо: у премʼєра стріляв відомий письменник

У середу, 15 травня, у словацькому місті Гандлова поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападника поліція затримала на місці події. Це відомий місцевий письменник Юрай Чінтула.

Про це повідомило видання Aktuality. За інформацією журналістів, нападником на прем'єр-міністра Словаччини став 71-річний Юрай Чінтула, який, імовірно зробив кілька пострілів у Фіцо.

У мережі з'явилися твердження свідка, що Чінтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього, щоб потиснути йому руку, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Чінтула — письменник і поет, один із засновників Літературного клубу DÚHA. Видав декілька поетичних збірок. 2016 року він працював у приватній охоронній службі. Він є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина". Словацькі журналісти стверджують, що Чінтула відкрито висловлював свою ненависть до Фіцо в соцмережах.

Медійники Aktuality зв'язався зі сином підозрюваного в стрільці. Він шокований ситуацією, однак підтвердив, що у батька була законна зброя.

"Я абсолютно не знаю, що батько мав намір, що він планував, чому це сталося... Я вам так скажу — він за нього не голосував. Це все, що я можу про це сказати", — сказав син.

Чоловік заперечував, що його батько будь-коли відкрито говорив про напад або вбивство політика. Він також заперечив, що 71-річний чоловік був психічно хворим.

"Можливо, було якесь коротке замикання, я не знаю. Він сильніший, але не для того, щоб мати справу з психіатром або подібними речами", — додав син письменника.

Нагадаємо, що сьогодні у Словаччині сталася стрілянина після засідання уряду. Поранення отримав прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.05.2024 19:23