Роберт Фіцо. Джерело: росЗМІ

На словацького прем’єра Фіцо скоєно напад: в нього стріляв невідомий (фото, відео)

У середу, 15 травня, у Словаччині сталася стрілянина після засідання уряду. Поранення отримав прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

Про це повідомило видання aktuality.sk. За інформацією словацьких журналістів, стрілянина сталася після виїзного засідання уряду Словаччини у місті Гандлова.

"Я чув три чи чотири постріли. Я бачив, як Фіцо підняли з землі. Згодом стрілець був затриманий", — розповів медійникам Даніель Вражда, який перебував на місці події.

Інцидент уже підтвердило Міністерство внутрішніх справ Словаччини. З місця стрілянини евакуювали трьох міністрів.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова вже відреагувала на стрілянину у Фіцо. Вона засудила "жорстоку та безрозсудну" спробу замаху на главу уряду.

"Я в шоці. Я бажаю Роберту Фіцо багато сил у цей критичний момент, щоб оговтатися від атаки", — додала вона.

Як відомо, Роберт Фіцо став прем'єр-міністром Словаччини минулого року після парламентських виборів, на яких перемогла його партія. Він відомий своєю скандальною позицією щодо допомоги Україні. Зокрема, Фіцо вирішив зупинити постачання словацької зброї українським захисникам.

Нагадаємо, у квітня прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна проти членства України в НАТО, адже вступ до Альянсу може "спровокувати глобальний конфлікт".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.05.2024 16:44