Фото: Facebook Александра Вучича

Тривожна звістка з Балкан: президент Сербії повідомив про загрозу країні

Президент Сербії Александар Вучич 26 березня оприлюднив допис, в якому вказав, що на його країну чекають важкі дні. Він також анонсував виклики, які чекають на державу найближчим часом.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці в Instagram Вучича. Президент Сербії у своєму дописі попередив громадян про непрості часи.

"Зараз важко сказати, які новини ми отримали за останні 48 годин... Вони безпосередньо загрожують життєво важливим національним інтересам як Сербії, так і Республіки Сербської", — йдеться у повідомленні Вучича.

Вже найближчими днями сербський лідер ознайомить народ з усіма проблемами, які чекають у майбутньому.

"Це буде складно. Ми боротимемося. Сербія переможе", — додав Вучич.

Звернення Александара Вучича до сербів через загрощу для країни

Скріншот зі сторінки в Instagram Вучича

Нагадаємо, за даними The Wall Street Journal, Російська Федерація використовує етнічну напруженість на Балканах, щоб розпалити нову війну в Європі, оскільки Сербія загрожує насильством щодо Косова, а сепаратисти загрожують розпадом Боснії і Герцеговини.

Раніше президент Сербії Александар Вучич різко прокоментував перспективи визнання Україною Косова. Це сталось після того, як один з українських депутатів підписав звернення до урядів західних держав із закликом переглянути політику щодо Белграда й Приштини.

Ще у листопаді 2023 року Володимир Зеленський повідомляв, що Україна має інформацію щодо намірів Росії розпалити війну на Балканах. Кремль реалізує свій план, якщо цивілізований світ проігнорує цю загрозу.

Також у Європейському Сюзі попередили про ризики для євроінтеграції Косова та Сербії. Напередодні річниці підписання Охридської угоди між Косовом і Сербією глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступив з заявою, в якій зазначив, що обидві сторони не виконують своїх зобов'язань, та попередив про ризики для євроінтеграції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 07:29