Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Побиття військового у Смілі: правоохоронці відкрили справу, перевіряються дії поліцейських

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відреагував на побиття військовослужбовця Анатолія Гончаренка. За цим фактом вже розпочато кримінальне провадження, також перевіряється можлива бездіяльність місцевих поліціянтів.

Про це Клименко повідомив у Telegram-каналі. Посадовець назвав ситуацію з військовослужбовцем "ганебною", адже "ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів".

"Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені. Голова Нацполу доповів мені про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліціянтів", — написав Клименко.

Глава МВС додав, що Україна щодня протистоїть жорстокому ворогу завдяки хоробрості наших Сил оборони та безпеки, всіх наших воїнів.

"І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути", — додав Ігор Клименко.

Що спровокувало конфлікт

Як зазначає місцеве видання "18000", конфлікт стався з жителем Сміли, військовим Анатолієм Гончаренком — добровольцем, який два роки воював, служив в одному з бойових підрозділів Сил спеціальних операцій. Він захищав Бахмут, але зараз демобілізувався за сімейними обставинами.

Ще наприкінці серпня Гончаренко опублікував у Facebook допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За словами військового, водій тієї автівки спричинив аварію із його батьками та нахамив їм.

Згодом у мережі з’явилося відео, де невідомі чоловіки йдуть на конфлікт із Гончаренком, а потім завдають йому ударів. Також були оприлюднені ролики, на яких бандит знущається з Гончаренка та змушує його перепрошувати. Військовий, стоячи на колінах у дощову погоду, прикручує номерні знаки на автівку молодика. Пізніше стало відомо, що Гончаренко зірвав ці номерні знаки з автівки, яку він розшукував, що і спровокувало конфлікт.

Через деякий час Гончаренко записав ще одне відео з вибаченнями та заявив, що в ДТП винні його батьки. На його обличчі було видно сліди побиття.

Нагадаємо, у Хмельницькій області чоловік, який, попередньо, є працівником Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, побив військовослужбовця Збройних сил України та його дружину через зауваження за прослуховування російської музики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.09.2024 13:05