Фото: соцмережі

У Смілі бандит побив військовослужбовця: Арахамія звернувся до правоохоронців (відео)

У місті Сміла, що на Черкащині стався конфлікт між військовослужбовцем та фігурантом низки кримінальних проваджень. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вимагає покарати зловмисника, який побив та принизив захисника.

Про це Арахамія написав у своєму Telegram-каналі.

Демобілізований військовий розповів на своїх сторінках у соцмережах про дорожньо-транспортну пригоду, у яку втрапили його батьки з вини місцевого кримінального авторитета. Після цього зловмисник побив військового та змусив публічно визнати провину та просити вибачення. Скандальний інцидент викликав неабиякий резонанс та привернув увагу активістів.

Арахамія зазначив, що побачив ганебний випадок нападу на військовослужбовця на лікуванні в місті Сміла. 

"Цей випадок має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ та генерального прокурора. Направив офіційні звернення на обох та звернувся до профільного комітету проконтролювати ситуацію. Чекаємо на швидку реакцію", — йдеться у повідомленні Давида Арахамії.

Що спровокувало конфлікт

Як зазначає місцеве видання "18000", конфлікт стався з жителем Сміли, військовим Анатолієм Гончаренком — добровольцем, який два роки воював, служив в одному з бойових підрозділів Сил спеціальних операцій. Він захищав Бахмут, але зараз демобілізувався за сімейними обставинами.

Ще наприкінці серпня Гончаренко опублікував у Facebook допис про те, що розшукує автівку на іноземних номерах. За словами військового, водій тієї автівки спричинив аварію із його батьками та нахамив їм.

Згодом у мережі з’явилося відео, де невідомі чоловіки йдуть на конфлікт із Гончаренком, а потім завдають йому ударів. Також були оприлюднені ролики, на яких бандит знущається з Гончаренка та змушує його перепрошувати. Військовий, стоячи на колінах у дощову погоду, прикручує номерні знаки на автівку молодика. Пізніше стало відомо, що Гончаренко зірвав ці номерні знаки з автівки, яку він розшукував, що і спровокувало конфлікт.

Через деякий час Гончаренко записав ще одне відео з вибаченнями та заявив, що в ДТП винні його батьки. На його обличчі було видно сліди побиття.

Нагадаємо, у Хмельницькій області чоловік, який, попередньо, є працівником Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, побив військовослужбовця Збройних сил України та його дружину через зауваження за прослуховування російської музики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.09.2024 12:02