Фото: ТСН

У Хмельницькому працівник ТЦК побив військового та його дружину, — ЗМІ

У Хмельницькій області чоловік, який, попередньо, є працівником Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, побив військовослужбовця Збройних сил України та його дружину через зауваження за прослуховування російської музики.

Про це повідомило видання "Всім.юа" з посилання на коментар дружини військового.

Так, за інформацією журналістів, Іванна Фіголь та її чоловік Валентин, який є військовим, під час комендантської години почули від сусідів російську музику, яка звучала на весь двір. Військовий, який приїхав із фронту у відпустку на декілька днів, вирішив зробити зауваження сусіду, адже це вже не перший випадок, коли з його квартири лунала музика ворога.

"Це неодноразово відбувається, що сусіди скаржаться на них. Ми зайшли у під’їзд, чоловік постукав їм у двері. Спочатку ніхто не відкрив. Вдруге постукав — двері відчинились і на мого чоловіка наставили пістолет у груди. Я стала між ними і намагалась заспокоїти сусіда. Він не слухав і тикав пістолетом, а тоді дав рукояткою чоловікові по голові, почала йти кров. Пізніше вибігли з квартири ще двоє, повалили нас на землю і почали бити руками і ногами", — розповіла Іванна.

Як наголосила жінка, одним із кривдників є чоловік на ім'я Юрій — він працює у місцевому ТЦК. На місце події Іванна викликала поліцію, але на той момент кривдники вже зачинились у квартирі. Проте на цьому скандал не вщух. Навіть у присутності правоохоронців нападники продовжили погрожувати військовослужбовцю.

"Нас з чоловіком забрала "швидка". Але сусіди чули, як нападник говорив, що "мав його застрелити". Їм порадили їхати слідом за нами і теж писати заяви і знімати побої, яких не було", — каже Іванна.

До того ж, як зауважила жінка, правоохоронці ж не одразу прийняли у неї заяву про побиття, бо чекали довідки із описом травм від лікарів. Та й під час складання самої заяви, запевняє Іванна, також виникали проблеми. Зокрема, поліцейські кілька разів намагались змінити слова "вдарив предметом, схожим на пістолет" на "вдарив невідомим предметом". 

Варто зауважити, що внаслідок побиття лікарі діагностували у жінки забій внутрішніх органів, ребер і грудної клітки. У її чоловіка — розбита голова, лікарі наклали йому шви. Наразі він вже вирушив назад на фронт. 

Реакція поліції

Журналісти видання звернулися до правоохоронців за коментарем, однак вони не розкрили подробиці слідства, лише розповіли, що справою буде займатись військова спеціалізована прокуратура. Також Іванна написала заяву до поліції і до ДБР. Водночас у поліції зареєстрували провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України як Умисне легке тілесне ушкодження. 

Натомість у Хмельницькому ТЦК інцидент поки не коментують.

Нагадаємо, 15 липня в Одесі чоловік, який перебував у нетверезому стані, побачивши військовослужбовців Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, почав гучно лаятися та показувати непристойні жести. За своїх колег заступилися військові, які перебувають на лікуванні після поранень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.07.2024 10:43