Фото: соцмережі

Поблизу Бахмута загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

У боях за Україну загинув воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі". Причиною смерті Героя стало осколкове поранення у шию.

Про це повідомив Антон Геращенко у Telegram.

Командир "Вовків Да Вінчі" Дмитро Коцюбайло став першим добровольцем, який при житті здобув звання Героя України.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художньому ліцеї.

Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. По її завершенню, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках. У 2014-му командував взводом добровольців, а у 2015-му — добровольчою ротою.

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

30 листопада 2021 року був відзначений найвищою державною нагородою – звання Героя України зі врученням "Золотої Зірки". Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України".

Свій останній бій воїн прийняв 7 березня під Бахмутом на Донеччині.

Нагадаємо, 7 березня повідомлялося, що на Донеччині в боях за Бахмут загинув весь танковий екіпаж 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Сухопутних військ ЗСУ. Серед полеглих: командир Віталій "Тяпа" Кобець, водій-механік Андрій Мельник і навідник Сергій Леонтьєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2023 18:50