Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною, але з однією умовою

Польські протестувальники розблокували контрольно-пропускний пункт "Рава-Руська" на кордоні з Україною для проїзду вантажівок. Однак заборона на в'їзд транспорту, який перевозить зернові культури, зберігатиметься й надалі.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України. Там зазначили, що польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне — Рава-Руська". Оформлення та пропуск через кордон у двох напрямках здійснюється у звичному режимі.

Водночас на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Цей вид вантажу може пересуватися територією Польщі винятково в режимі транзиту.

"Фактично це єдиний напрямок, який залишався заблокованим станом на ранок 29 квітня. І з його розблокуванням тепер маємо розблокованими всі напрямки на кордоні з Польщею", — поінформував речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зазначив, що станом на 10:00 спостерігається інтенсивніший рух вантажівок через "Раву-Руську" в обидва боки.

Нагадаємо, рівно тиждень тому, 22 квітня, стало відомо, що польські протестувальники розблокували один з найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною. Йдеться про ділянку "Ягодин — Дорогуськ". Про це тоді повідомила Державна прикордонна служба України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 12:18