Постраждалим через війну українцям хочуть виплачувати 800 тис. грн: хто їх може отримати

10 ТРАВНЯ 2022 10:30

В Україні хочуть встановити одноразову виплату у розмірі 800 тисяч гривень для постраждалих під час війни з російськими окупантами держслужбовців, комунальників, енергетиків, медиків, водіїв, залізничників, журналістів та членів їхніх сімей.

Як повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у Facebook, у парламенті зареєстровано відповідний проект закону №7353, пише TrueUA.

"Після недавнього відвідування Миколаєва, де від російських обстрілів на робочому місці загинули й були поранені десятки держслужбовців, ініційовано обговорення проекту закону про підтримку працівників при проходженні публічної служби, виконанні обов'язків на об'єктах критичної інфраструктури та здійсненні професійної журналістської діяльності. Днями ми зареєстрували (№7353)", – написав він.

Виплати для осіб, які отримали інвалідність внаслідок воєнних дій, становитимуть:

  • І група – 800 тис. грн;
  • ІІ група – 500 тис. грн;
  • ІІІ група – 200 тис. грн.

У разі загибелі, згідно із законопроектом, родичі отримають 1 мільйон гривень.

За словами Корнієнка, виплати будуть здійснюватися коштом резервного фонду бюджету та надходження від урядів іноземних країн, міжнародних організацій, донорів.

"Окрім того, згідно з нормами та принципами міжнародного права, виплачені постраждалим кошти підлягатимуть відшкодуванню з держави-агресора", – зазначив він.

Нагадаємо, що в останніх новинах повідомлялося,  що допомогу для переселенців з 1 травня зможуть отримати жителі восьми областей.

Читайте також: Як людям із тимчасово окупованих територій отримати пенсії: пояснення влади

Економіка, 10.05.2022 10:30